dimarts, 21 de desembre del 2010

Fundació Contes pel Món

La Fundació Contes pel Món (FCM) i l’Editorial Proteus publiquen els dos primers títols de la col·lecció “Oràlia”, que reunirà en diversos llibres una selecció de contes populars de diferents cultures minoritàries d’arreu del món, en català i castellà.


Ambdós llibres es poden adquirir a través de la pàgina web www.contespelmon.org i a partir de gener seran presents a les llibreries de tot l’Estat. Els beneficis de la seva venda es destinaran a finançar el projecte “Cap nen sense conte”.

La col·lecció “Oràlia” neix amb la voluntat de difondre les cultures minoritàries i la seva literatura oral, tot publicant els mites, les històries i les llegendes populars en forma de conte, i així fer realitat les paraules de Nelson Mandela: "Desitjo que la veu del narrador de contes mai no mori, que els nens no perdin mai la capacitat d'ampliar els seus horitzons del món amb la màgia dels relats".


Els dos primer títols són dos contes provinents de Moçambic:



El jardí de les ombres és un conte tradicional de la cultura makonde, versionat pel reconegut escriptor moçambiquès Mia Couto i il·lustrat pel mestre Malangatana Valente Ngwenya, artista africà de gran prestigi.


Lleoa, la filla del silenci és un conte de l'escriptor moçambiquès Marcelo Panguana il·lustrat per l'artista Luís Cardoso, del mateix país. La història és la recreació d’una faula original de la cultura ekoti: una comunitat de poc menys de 100.000 persones que habiten en territori moçambiquès i que parlen la llengua ekoti, que pertany a la família de les llengües bantús.

Per més informació sobre aquests contes clica aquí


Si vols saber més sobre la Fundació Contes Pel Món i el seu projecte solidari clica aquí o mira't aquests vídeos


Anunci from Fundació Contes pel Món on Vimeo.



Contos e histórias de Moçambique from Fundació Contes pel Món on Vimeo.